fbpx

בובות של כוח

עזרו לנו לעזור לילדי הגיל הרך! חיבור לכוחות שבתוכנו באמצעות בובותרפיה

אני יכולה לנצח את כולם! אני לא אוותר עד שאנצח! אני אמיץ! יש לי את כוח הצחוק! יש בי את כוח גירוש הפחד! אני תמיד מחפש את הטוב! אני יכול!

אילו הם רק חלק ממשפטי הכוח שהילדים כתבו.

“אחרי הסדנה לקחו הילדים את הבובות לחדר האוכל והאכילו אותן” .

“הילד שלי הכיר לבובה את הסביבה, השכיב אותה לישון לידו עם שמיכה וכרית, ועכשיו היא מחכה לו שיחזור מהגן”.

“הילד שלי ביקש שאקריא לו שוב ושוב את משפט הכוח של הבובה”

בימים אלה יצאתי יחד עם עמותת משאבים ו GIVEBACK בפנייה לסיוע של הקהל הרחב להרים את פרויקט בובות של כוח.

באמצעות הבובות אנו מסייעים לחבר חזרה את ילדי הגיל הרך של משפחות מפוני הדרום והצפון לכוחות שבתוכם! מפגשי “הכוח שבתוכי” הם מפגשי התערבות שיצרתי, המיועדים לילדי הגיל הרך ומשפחותיהם באמצעות בניית והפעלת בובות תיאטרון.

בזמנים אלו חשוב שנהיה מחוברים לכוחות שלנו, כפרטים, כמשפחות וכקהילה. מודעות לכוחות שעוזרים לנו, ושאנו יכולים להשתמש בהם גם עכשיו, יכולה לסייע לנו להתמודד עם המצב הנוכחי וממנו הלאה.

בובת התיאטרון הינה כלי השלכתי רב עוצמה, המאפשר לילדים לשתף מעולמם בצורה אותנטית ללא תחושות אשם ופחד – “זה לא אני, זו הבובה“, ובכך ניתן לעסוק ולפעול בנושאים רגישים ומורכבים בצורה שמורה ומוגנת. בובת התיאטרון מסייעת להתחבר לכוחות ולעוצמות פנימיים ומאפשרת לפוגג התנגדויות, להתפתח ולרכוש כלים ומיומנויות להתמודד עם אתגרי החיים.

במהלך מפגשי “הכוח שבתוכי” הילדים וההורים יוצרים ומעצבים את בובת הכוח האישית שלהם, כפי שהם מפרשים את הכוח שבתוכם. האם יש לה קרניים מגנות? כוחות מיוחדים המאפיינים רק אותה? מה עוזר ומחזק את הבובה כשקשה לה?

הדימוי המחזק הופך לחי וניתן לתת לו מילים ולייצר אתו דיאלוג. ביחד ההורה והילד מנסחים את מה שהבובה אומרת לעצמה ברגעים של קושי, כאשר הדיאלוג מתבצע דרך בובת התיאטרון.

הבובה שבנו יחד עם משפטי הכוח המחזקים ממשיכות ללוות את הילדים וההורים במטרה לחזק אותם ולהזכיר להם את הכוחות שבתוכם.

מפגשי “הכוח שבתוכי” הינם חלק ממגוון תוכניות בובותרפיה שאני מפעילה בשיתוף מרכז משאבים. בובותרפיה, מודל שפיתחתי, משמש בבסיס התוכנית “מה עוזר כשקשה לי“, תוכנית לפיתוח חוסן באמצעות בובות תיאטרון וסיפורים המיועדת לגיל הרך. התוכנית זיכתה אותי בשנת 2017 בפרס ע”ש פטרישיה ואן הורן מטעם מכון חרוב, אונ’ העברית, על חדשנות, יצירתיות ותרומה משמעותית לילדים בסיכון.

מרכז משאבים (במקור – המרכז לשעת חירום) נוסד ב-1981 בקרית שמונה על ידי פרופ’ מולי להד במטרה לתת מענה לתושבי “קו העימות” (ילדים, מבוגרים, מערכת החינוך ומערכות מוניציפאליות: רווחה, חינוך, בריאות, פסיכולוגיה ומינהל). מאז היווסדו הפך המרכז למוביל ומתווה דרך במעשה ובמחקר ברחבי הארץ ובעולם כולו. באמצע שנות ה- 90 הוכרז כמרכז מצוינות על ידי אוניברסיטת צפון קרוליינה (ארה”ב) צ’אפל הייל. מזה שלושה עשורים אנו עוסקים בפיתוח תוכניות לטיפוח חוסן והתמודדות ועוסקים בהכנת תוכניות להתמודדות עם שעת חירום במערכות קהילה, חינוך, בריאות ורווחה בכל חלקי הארץ.

אני פונה אליכם לסייע במאמץ האדיר שמרכז משאבים יחד איתי משקיעים כדי להתמודד עם הטרגדיה העוברת בימים אלו על אזרחי מדינת ישראל כולה, ועל ילדי הגיל הרך בפרט.

לקישור לפרויקט בפלטפורמת GIVEBACK

פותחים בוקר – 7/11/23 – “בובות של כוח” בפלטפורמת GIVEBACK

גלילה למעלה